Karel Nikl Sójová múka

Sójová múka nemá rovnaké vlastnosti ako pšeničné múky. Neobsahuje lepok (glutén) a škrobu obsahuje len nepatrné množstvo. Zo samotnej sójovej múky sa cesto veľmi ťažko vypracováva. Pridaním sójovej múky do suchej zmesi sa zvýši nutričná hodnota, predĺži doba trvanlivosti v čerstvom stave a zlepší sa mechanické vlastnosti cesta (jeho plasticita a elasticita). Dôležité upozornenie!! Sójová múka obsahuje enzýmy inhibujúce (spomaľujúce) trávenie proteínov. Z toho dôvodu sa odporúča sójovou múku kombinovať s tepelne upravenou múkou. Odporúčané dávkovanie max. 25%.

Popis výrobku Karel Nikl Sójová múka

Sójová múka nemá rovnaké vlastnosti ako pšeničné múky. Neobsahuje lepok (glutén) a škrobu obsahuje len nepatrné množstvo. Zo samotnej sójovej múky sa cesto veľmi ťažko vypracováva. Pridaním sójovej múky do suchej zmesi sa zvýši nutričná hodnota, predĺži doba trvanlivosti v čerstvom stave a zlepší sa mechanické vlastnosti cesta (jeho plasticita a elasticita). Dôležité upozornenie!! Sójová múka obsahuje enzýmy inhibujúce (spomaľujúce) trávenie proteínov. Z toho dôvodu sa odporúča sójovou múku kombinovať s tepelne upravenou múkou. Odporúčané dávkovanie max. 25%.