Karel Nikl Srvátka

Srvátka (sladká) – je vedľajší produkt pri výrobe srvátkovej smotany. Získava sa z odstredeného mlieka pri výrobe tvarohu a kazeínu. Sušená srvátka vzniká zahustením v odparovači. Obsahuje 68% laktózy (mliečneho cukru) a 13% bielkovín. Do suchých mixov sa pridáva na zlepšenie plasticity, zvýšenie biologickej hodnoty – obsahu bielkovín, vápnika, vitamínov a minerálov. Je čiastočne rozpustná vo vode. Odporúčané dávkovanie je max. do 20%.

Popis výrobku Karel Nikl Srvátka

Srvátka (sladká) – je vedľajší produkt pri výrobe srvátkovej smotany. Získava sa z odstredeného mlieka pri výrobe tvarohu a kazeínu. Sušená srvátka vzniká zahustením v odparovači. Obsahuje 68% laktózy (mliečneho cukru) a 13% bielkovín. Do suchých mixov sa pridáva na zlepšenie plasticity, zvýšenie biologickej hodnoty – obsahu bielkovín, vápnika, vitamínov a minerálov. Je čiastočne rozpustná vo vode. Odporúčané dávkovanie je max. do 20%.